Lichte scheidingswanden

Waarom kiezen als bouwheer of architect voor lichte scheidingswanden met Knauf platen?

}

Gipsplatenwanden worden in een korte tijd opgebouwd omdat men kan werken met droge producten en men bijgevolg geen rekening moet houden met droogtijden. Het biedt de bouwheer veel voordeel op bij moment van uitvoering in de afwerking, en dus in de laatste momenten voor het beëindigen van een project wanneer de tijd dringt.

Omwille van het breed assortiment van Knauf platen kan men vrij gemakkelijk oplossingen bieden aan alle bouwfysische eisen op een project. Knauf platen bieden een grote flexibiliteit qua opbouw of systemen die voldoen aan de huidige normen.

Alle componenten van de Knauf wanden zijn licht, gemakkelijk te hanteren en toe te leveren, en vrijwel niet belastbaar voor de uitvoerder. En ze zijn allemaal geproduceerd door Knauf.

Met Knauf wanden kan men met slankere wanden toch de geëiste waardes bekomen qua akoestische isolatie en brandveiligheid. Elke bouwheer beseft dat elke m² kostbaar is op een project. Dus is plaats sparen door een systeemkeuze een extra winst.

N

Knauf gipskartonplaten hebben een vrij goede vormvastheid en hebben ook weinig vervormingen op de werf door uitzetting onder invloed van vochtopname en temperatuursschommelingen.

De Knauf gipskartonplaten zijn zéér gemakkelijk te monteren en te verschroeven. Knauf adviseert ook zijn voeg- en afwerkprodukten om de wanden gemakkelijk mee af te werken. De Knauf wanden zijn systemen die voor elkeen toegankelijk zijn en met zekerheid van kwaliteit uitgevoerd kunnen worden.

Knauf wanden zijn niet-dragende lichte scheidingswanden, en kunnen ook indien nodig, gemakkelijk terug verwijderd worden voor aanpassingen in het gebouw en/of voor het inbouwen/aanpassen van technieken.

Knauf platen zijn platen met een gipskern en zijn bijgevolg niet schadelijk voor het milieu en verwerkers. Knauf platen zijn 100% recycleerbaar en worden volledig terug aangeboden in de productie. Een echt “cradle-to-cradle” product!

Download onze brochure SoundProtection Systems met daarin het akoestisch wandsysteem dat beantwoordt aan uw noden

Kenmerken en componenten

Ontdek de kenmerken en materialen van onze SoundProtection akoestik isolatie systemen.